Ο Στέλιος Τσουκιάς στο music-dreams.gr

Ο Στέλιος Τσουκιάς στο music-dreams.gr

Ο Στέλιος Τσουκιάς μας μιλάει για την προσεχή του εμφάνιση στο HolyWood Stage όπου έρχεται από το Λονδίνο μαζί με τους Strangers για να μας παρουσιάσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα στις 26 Μαΐου.

Μία παρέα 6 μουσικών που γνωρίστηκαν σε μία παμπ του Λονδίνου και ενώθηκαν για να ενισχύσουν την ελληνική μουσική της πόλης.


Αρχικά πες μας λίγα λόγια για σένα, την σχέση σου με την μουσική;

Η σχέση μου με την μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία όταν γρατζούνισα την πρώτη μου κιθάρα. Λίγα χρόνια αργότερα, κατά την διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων στην πανέμορφη Σάμο, έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα ως μουσικός παίζοντας και τραγουδώντας σε ένα ρεμπετάδικο. Μετά το πτυχίο μου συνέχισα τα λαιβ σε χώρους της Αθήνας  παίζοντας κυρίως ροκ-έντεχνη μουσική.

 

Το Λονδίνο πως προέκυψε;

Παράλληλα με την μουσική ασχολήθηκα και με αυτό που σπούδασα, την στατιστική, δουλεύοντας σε διάφορες εταιρίες μέχρι που πήρα την απόφαση να μετακομίσω στο Λονδίνο και να εργαστώ εδώ ως στατιστικός αναλυτής. Η αγάπη μου και η ενασχόληση με την μουσική δεν σταμάτησε εκεί, γνώρισα μουσικούς πολύ γρήγορα και ξεκίνησα να παίζω εκ νέου. Ένας από αυτούς ήταν και ο Λέανδρος, και κάπως έτσι φτιάχτηκαν οι Strangers.

Πως προέκυψε το όνομα;

Είμαστε μια παρέα 6 ατόμων. Έχω την τιμή να συνεργάζομαι με εξαίρετους μουσικούς που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και διαφορετικές χώρες.  Δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας και σε μία πόλη τόσο μεγάλη όπως το Λονδίνο, ήμασταν άγνωστοι μεταξύ αγνώστων όπου έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί. Ε ‘ξου και το όνομα.

Ποιοι είναι οι Strangers;

Από την Θεσσαλονίκη, στη φωνή η Αθηνά Αναγνώστου και στο μπάσο ο Κώστας Γεωργιάδης, στη ηλεκτρική κιθάρα ο Λέανδρος από την Κρήτη, στο σαξόφωνο ο Nacho Sainz από τη Μαδρίτη και στα τύμπανα ο Daniele Bogo από τον βορά της Ιταλίας.

Τι μουσική παίζετε;

Στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια έχουν έρθει πάρα πολλοί Έλληνες, κυρίως νέοι, για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή. Πέρα λοιπόν από την αγάπη μου για την ενναλακτική μουσική της Ελλάδας, θέλαμε να μεταφέρουμε την ατμόσφαιρα της Τεχνόπολης στο Λονδίνο και να την μοιραστούμε με όλους αυτούς που την αφήσαν πίσω. Ουσιαστικά εκπληρώσαμε μία αμοιβαία μας «ανάγκη».

Ενναλακτικής όπως..;

Το πρόγραμμα μας είναι αρκετά ρυθμικό από ελληνικές και ξένες swing μελωδίες αλλά με έντονο το ροκ στοιχείο. Το σαξόφωνο μας δίνει την ευελιξία να συνδέουμε διάφορα είδη με πολύ ενδιαφέρον τρόπο.

 

Θα παίξετε και δικά σας κομμάτια;

Το γκρουπ δημιουργήθηκε για να μεταφέρει την ατμόσφαιρα που προανέφερα παίζοντας τραγούδια που ο κόσμος έχει ήδη αγαπήσει. Παρόλα αυτά ο καθένας μας καταπιάνεται με προσωπικές του δουλειές. Εγώ έχω ήδη ξεκινήσει να ηχογραφώ τον πρώτο μου δίσκο, ο Κώστας και η Αθηνά έχουν τους Ridder όπου έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα δικά τους κομμάτια, ο Λέανδρος και ο Nacho με την σειρά τους τα δικά τους κομμάτια.

 Πότε με το καλό θα δούμε την προσωπική σου δουλειά;

Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί σύντομα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την δουλειά αυτή καθώς θα έχει επιρροές από διάφορα ήδη μουσικής που έχω αγαπήσει μέχρι σήμερα. Στην δουλειά αυτή συνεργάζομαι με τον Κώστα Γεωργιάδη, ο οποίος κάνει και την ενορχήστρωση.

Πόσο δύσκολο ήταν για τον Nacho και τον Daniele να προσαρμοστούν στα ελληνικά τραγούδια;

Όπως προανέφερα, είναι πολλοί αξιόλογοι μουσικοί και δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να προσαρμοστούν στο ελληνικό μέρος του προγράμματος. Το μόνο στοίχημα ήταν να τους αρέσουν τα κομμάτια. Έτσι θα μεταφέραμε ένα πολύ πιο δυνατό vibe στον κόσμο.

Τελικά το κερδίσατε το στοίχημα;

Ναι! Δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολο αφού και η Ισπανία αλλά και η Ιταλία έχει αρκετά παρόμοια μουσική και πολλά από τα κομμάτια, τους ήταν γνώριμα. Αυτός που μου έχει κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ο Nacho, ο οποίος από τις πρώτες κιόλας πρόβες δεν έχει σταματήσει να τραγουδάει ένα συγκεκριμένο τραγούδι με τέλεια προφορά!

Ποιο είναι αυτό;

Αυτό το φυλάμε για έκπληξη, τα αποκαλυπτήρια στις 26 Μάιου στο HolyWood Stage.

 

 

Leave a Comment