Η Κωνσταντίνα Χριστοπούλου στο music-dreams.gr

Η Κωνσταντίνα Χριστοπούλου στο music-dreams.gr

Η Κωνσταντίνα Χριστοπούλου στο music-dreams.gr μιλά για εκείνη και τα μουσικά της σχέδια!

Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια για σένα;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και έχω σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Βέβαια από πολύ μικρή κατάλαβα ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική και έτσι έκανα σπουδές πάνω στην κλασσική κιθάρα, το πιάνο και τη φωνητική.

Πότε ήρθες για πρώτη φορά σε επαφή με τη μουσική και πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σου με αυτή;

 

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου η μουσική ήταν στη ζωή μου, λόγω των γονιών μου, οι οποίοι άκουγαν και ακούν ακόμα πολλή μουσική και κυρίως ξένη ροκ. Αποφάσισα να ξεκινήσω να μαθαίνω μουσική γύρω στα 12 μου χρόνια, όταν άρχισα να πηγαίνω σε συναυλίες. Πάντα με εντυπωσίαζε η επαφή που έχουν οι μουσικοί με το κοινό τους και γενικά ένιωθα μεγάλο θαυμασμό γι’ αυτούς που έχουν μουσικές γνώσεις. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα να μαθαίνω κιθάρα και το ένα έφερε το άλλο.

 

Ποιες είναι οι συνεργασίες που έχεις κάνει μέχρι τώρα;

Μέχρι σήμερα έχω κάνει live μόνη μου σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε κάποια μαγαζιά εκτός Αθήνας. Οι πιο σημαντικές συνεργασίες όμως που είχα στη μέχρι τώρα πορεία μου ήταν αυτή με το Μιχάλη Χατζηγιάννη το 2009, όπου είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω μαζί του στην περιοδεία του και ήταν ουσιαστικά η πρώτη επαφή που είχα επαγγελματικά με τη μουσική. Επίσης, σημαντική συνεργασία ήταν αυτή με τους Stavento, καθώς τραγούδησα μαζί τους σε δύο καλοκαιρινές περιοδείες και για μένα αυτό ήταν μεγάλο σχολείο, από την άποψη ότι έμαθα πολλά πράγματα και αναγνώρισα τις δυνατότητες και τα όριά μου.

 

Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι Έλληνες καλλιτέχνες στη μουσική βιομηχανία του σήμερα;

Θεωρώ ότι οι δυσκολίες που πρέπει να αντιμετωπίσουν οι νέοι καλλιτέχνες σήμερα είναι πολλές. Υπάρχουν συνεχώς εμπόδια, άγχος και πίεση και η οικονομική κατάσταση της χώρας μας εντείνει ακόμα περισσότερο όλα αυτά. Από την άλλη πλευρά όμως πιστεύω πολύ έντονα ότι όταν κάνεις κάτι που αγαπάς, αντλείς δύναμη από αυτό και τίποτα δε μπορεί να σε σταματήσει. Σίγουρα χρειάζεται δουλειά, υπομονή και επιμονή για να τα καταφέρεις.

 

Τι θα συμβούλευες κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική;

Να είναι αφοσιωμένος σε αυτό που κάνει, να μην το βάζει κάτω και αν το αγαπάει πραγματικά να δουλεύει και να προσπαθεί καθημερινά.

Έχοντας σπουδάσει Ψυχολογία, πιστεύεις ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα σε αυτή και στη μουσική;

Κατά τη γνώμη μου η ψυχολογία είναι συνδεδεμένη με όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας και πόσο μάλλον με τη μουσική. Για τους ανθρώπους η μουσική είναι ένας τρόπος να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας και να ψυχαγωγηθούν. Είναι δηλαδή ένα είδος ψυχοθεραπείας κατά κάποιο τρόπο! Οπότε ναι σίγουρα πιστεύω ότι μουσική και ψυχολογία συνδυάζονται απόλυτα.

 

Πες μας λίγα λόγια για το ντεμπούτο album σου και τη σημασία που είχε η κυκλοφορία του για σένα.

To πρώτο μου album ονομάζεται « Όλα ξεκινάνε τώρα», περιλαμβάνει 8 τραγούδια στα οποία έχω γράψει εγώ τους στίχους και τη μουσική και κυκλοφορεί σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα, καθώς και στο YouTube. Η κυκλοφορία αυτή ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα για μένα γιατί είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και κάτι που περίμενα πολλά χρόνια να συμβεί. Οπότε είμαι πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη που πλέον μπορώ να παίζω live τα δικά μου κομμάτια και να τα μοιράζομαι με τον κόσμο.

 

Τι πρόκειται να ακούσουμε στην επερχόμενη live εμφάνισή σου στο HolyWood Stage;

Στο HolyWood Stage θα γίνει ένα full band live που, εκτός από τα κομμάτια του δίσκου, θα παίξουμε διασκευές από ξενόφωνα και ελληνικά pop-rock τραγούδια με κάποια ηλεκτρονικά στοιχεία, που πάντα μου αρέσει να προσθέτω στα live μου. Ανυπομονώ πολύ για το συγκεκριμένο live και ελπίζω όλα να πάνε καλά!

Ποια είναι τα όνειρα και τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Όνειρό μου είναι να συνεχίσω για πολλά ακόμα χρόνια να γράφω και να παίζω μουσική και να μπορώ να τη μοιράζομαι με τον κόσμο. Τα σχέδιά μου για το μέλλον σε ό,τι αφορά τη μουσική είναι να κάνω κάποια full band live, να ετοιμάσω τον επόμενό μου δίσκο και γενικά να συνεχίσω να μαθαίνω πράγματα και να εξελίσσομαι.

 

Leave a Comment