Η Σοφία Εμφιετζή στο «Ξέφωτο»

Η Σοφία Εμφιετζή στο «Ξέφωτο»

Κάθε Παρασκευή στο ΞΕΦΩΤΟ (Έναρξη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016)

Μαζί της οι Μιχάλης Παπαζήσης,Ιωάννα Γιαννοπούλου και Φώτης Θεοδωρίδης

«..εσύ δε φταις σε τίποτα στο νου μου ‘γιναν όλα

εσύ δεν υποπτεύθηκες μια σκέψη μου τρελή..»

Οι Παρασκευές στο ΞΕΦΩΤΟ έρχονται με «λυτρωτικές» διαθέσεις και μας καλούν να αφήσουμε πίσω ότι μας βαραίνει βρίσκοντας διέξοδο στη μόνη λύση: Στο λαϊκό τραγούδι, στην καλή παρέα, στην «ζεστή» ατμόσφαιρα μιας λαϊκής μπουάτ όπως το ΞΕΦΩΤΟ και βέβαια στην υπέροχη, ιδιαίτερη, αυθεντική φωνή της Σοφίας Εμφιετζή. Μαζί της, ο Μιχάλης Παπαζήσης που ξεχώρισε από τις συνεργασίες του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, το Μανώλη Ρασούλη, το Σταύρο Κουγιουμτζή, το Γιώργο Καζαντζή κ.α., η ανερχόμενη Ιωάννα Γιαννοπούλου και ο Φώτης Θεοδωρίδης που επιμένει στα μουσικά μονοπάτια που μας γυρίζουν πίσω για να μας βγάλουν τελικά στο φως. Τη συντροφιά συμπληρώνει όπως πάντα, η γνωστή Τετράς του ΞΕΦΩΤΟΥ οι Παύλος Παφρανίδης, Σάκης Κοντονικόλας, Χριστόδουλος Πουλιούδης, Δημήτρης Γουμπερίτσης

Βραδιές για μερακλήδες

Οι Παρασκευές στο ΞΕΦΩΤΟ είναι βραδιές μιας άλλης φιλοσοφίας. Απευθύνονται σε όλους όσοι αγαπούν το λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι, όσοι επιζητούν την εγγύτητα στη διασκέδαση, τη λιτότητα στην αισθητική. Ένα βήμα, κυριολεκτικά, από τους καλλιτέχνες, όλοι γίνονται μια παρέα και τα τραγούδια των μεγάλων μας δημιουργών, του Β.Τσιτσάνη, του Απ.Καλδάρα, του Α.Πάνου, του Γ.Ζαμπέτα, του Μ.Θεοδωράκη , του Μ. Λοΐζου και πολλών άλλων, έρχονται αυθόρμητα στα χείλη όλων, ψιθυριστά και κάποιες στιγμές δυνατότερα.

Από τη Ξάνθη «σ’ ένα άλμπουμ»

Η Σοφία Εμφιετζή εμφανίζεται για πρώτη φορά στην πόλη που γεννήθηκε, την Ξάνθη, το 1979 και κάνει τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα στη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότεροι την πρωτογνωρίσαμε μέσα από τη συνεργασία της με το συγκρότημα Αθηναϊκή κομπανία το 1981, στο δίσκο ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΘΕΙΕ ΤΑΚΗ με τη συμμετοχή της Χαρούλας Αλεξίου, όπου γίνεται αμέσως χρυσός. Έπειτα ακολουθούν σημαντικές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες στη δικογραφία και σε εμφανίσεις όπως οι Χ.Αλεξίου, Στ.Διονυσίου, Ελ.Βιτάλη, Μαν.Μητσιάς, Γ.Πουλόπουλος, Χρ.Νικολόπουλος, Δ.Μητροπάνος, Α.Χρυσάφη, Ν.Άσιμος, Ρ.Κουμιώτη, Αντ.Βαρδής, Γ.Κόρος, Μαριώ κ.α. Επίσης ηχογραφεί μεγάλες λαϊκές επιτυχίες που τους δίνει καινούργια διάσταση με την ξεχωριστή φωνή της όπως Γιουλμπαχάρ, Σκληρός χωρισμός, Καλή τύχη, καθώς και νέα τραγούδια που αγαπήθηκαν όπως το «Σ΄ένα άλμπουμ» και το «Φταίω».

Α’ ποτό 10 ευρώ-Β’ ποτό 8 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ‘’ΞΕΦΩΤΟ’’ : Λυκούργου 5 – Λαδάδικα /Θεσσαλονίκη . Τηλ. 2314015911 & 6931091534

Leave a Comment