Η Reshma Srivastava στο HolyWood

Η Reshma Srivastava στο HolyWood

Τη Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η δεξιοτέχνης του Σιταρ, Ρέσμα Σριβάσταβα, σε μια μοναδική συναυλία στο HolyWood Stage!
Mια αυθεντική εκπρόσωπος της Iνδικής κλασικής μουσικής και μια από τις περισσότερο αναγνωρισμένες γυναίκες μουσικούς στην Ινδία αλλά και παγκοσμίως, θα παίξει ινδικά κλασικά ράγκας μπροστά στο ελληνικό κοινό, με συνοδεία ινδικών κρουστών, Τάμπλα, από τον Γιάννη Ζάννη.
Η παράσταση θα ξεκινήσει με ινδικό κλασικό χορό Kathak από την Χριστίνα Zάννη (Lakshmi).

Σπάνια ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να ακούσει από κοντά την διεθνούς φήμης Ινδή δεξιοτέχνη, και να έρθει σε επαφή με την Ινδική κλασική παράδοση μέσα από τους μαγευτικούς ήχους του Σιτάρ, της Τάμπλα και τις πανέμορφες χορογραφίες. Μια παράσταση που φιλοδοξεί να αναζωογονήσει τις αισθήσεις μας και να ξεκουράσει το νου μέσα από την αρμονία μελωδίας , ρυθμών και κίνησης.
Ρέσμα Σριβάσταβα – ΣΙΤΑΡ : www.reshmasrivastava.com

Γεννήθηκε σε οικογένεια μουσικών στο Αλλάχαμπαντ της Βόρειας Ινδίας. Ήταν 6 ετών όταν ξεκίνησε να μαθαίνει Σιτάρ. Ο θείος της, Καθηγητής Σατίς Τσάντρα, μουσικός από την παράδοση του Ραβί Σάνκαρ, ήταν ο πρώτος της δάσκαλος ενώ ο πατέρας της, καθηγητής Γκίριτζ Σριβάσταβα, διακεκριμένος μουσικός, δεξιοτέχνης της τάμπλα, της μετέδωσε από πολύ νωρίς το πάθος του για τη μουσική. Σε ηλικία 8 ετών, η Ρέσμα, έδωσε την πρώτη της συναυλία και ξεκίνησε να παίζει για το ινδικό κρατικό ραδιόφωνο. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Αλλάχαμπαντ από όπου αποφοίτησε με Μάστερ στο Σιτάρ. Η χαρισματική Ινδή μουσικός έχει βραβευθεί αρκετές φορές στην Ινδία για την προσφορά της στη μουσική και έχει δώσει πολλές συναυλίες τόσο στη χώρα της όσο και στο εξωτερικό ( Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Κύπρο, Τουρκία, Γερμανία, Ελβετία κ.α.).

Γιάννης Ζάννης – ΤΑΜΠΛΑ :
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη μουσική μαθαίνοντας κλασική κιθάρα. Το 1999 αρχίζει μαθήματα Τάμπλα στην Αθήνα με τον Λευτέρη Μητρόπουλο και αφιερώνει τη ζωή του στην σπουδή της Ινδικής κλασικής μουσικής. Ταξιδεύει στην Ινδία από το 2003 για να συνεχίσει τις σπουδές και την πρακτική στην Τάμπλα. Ζει στην πόλη Μπενάρες ακολουθώντας τον παραδοσιακό ινδικό τρόπο μουσικής εκπαίδευσης ύπο την καθοδήγηση του Κισάν Ραμ Ντοχκαρ. Επίσης παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια από τον Ράμ Κουμάρ Μίσρα έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Ινδούς δεξιοτέχνες της Τάμπλα. Έχει παίξει συναυλίες ινδικής κλασικής μουσικής με Ινδούς δεξιοτέχνες στην Ινδία,στο Βέλγιο, στην Τουρκία στο Ισραήλ και στην Ελλάδα.
http://piliosangeet.com.gr/yiannis-zannis/
Χριστίνα Ζάννη ~ KΑΤΗΑΚ (Ινδικός κλασικός χορος)

Από το 2010 αφιερώνεται στη μαθητεία του κλασικού ινδικού χορού, Κατάκ (Kathak) υπό την καθοδήγηση του Ινδού master χορευτή και μουσικού, Ravi Shankar Mishra από το Μπενάρες. Η Χριστίνα κάθε χρόνο ταξιδεύει στην ιερή πόλη του Μπενάρες στη βόρεια Ινδία για 4-6 μήνες συνεχίζοντας τη σπουδή και την πρακτική της πάνω στον ινδικό κλασικό χορό Κατάκ.
Το 2013 για να εμβαθύνει στην πολύπλοκη ρυθμολογία του ινδικού χορού ξεκινάει να μαθαίνει Τάμπλα ( ινδικό κρουστό που συνοδεύει το χορό Κατακ) από τον Leo Fernadez, ενώ παράλληλα ξεκινάει τη φοίτηση της στο παvεπιστήμιο του Αλάχαμπαvτ στην Ινδία ως σπουδάστρια κλασικού ινδικόυ χορού, μέσω του προγράμματος Sangeet Samiti υπό την την καθοδήγηση του δασκάλου της.

Η Χριστίνα έχει δώσει πολυάριθμες παραστάσεις κλασικού ινδικού χορού, μαθήματα και σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Αργεντινή.
και έχει ιδρύσει το σχήμα Shri Saraswati, το πρώτο σχήμα στην Ελλάδα που παρουσιάζει ινδικό κλασικό χορό με ζωντανή συνοδεία μουσικής.

https://www.youtube.com/watch?v=0SYc2vDBchg

Eισιτήριο προπώλησης 10 € με δωρεάν μπύρα ή κρασί
(viva.gr 11876 Public, Seven spots, RELOAD, Media Markt και σε επιλεγμένα πρατήρια «bp-EKO»)
http://www.viva.gr/tickets/venues/holywood-stage/
www.vivapayments.com/el-gr/network
είσοδος 12 € με δωρεάν μπύρα ή κρασί.
2η μπύρα, κρασί 5€
2ο ποτό 8€
special ποτό 9€
cocktail 9€

Η κράτηση για τραπέζι γίνεται ΧΩΡΙΣ υποχρέωση φιάλης!

Εξασφαλίστε έγκυρα τις θέσεις σας, παίρνοντας τα εισιτήρια σας στην προπώληση http://www.viva.gr/tickets#filter=.venueGroupId1115
όπως κάνοντας κράτηση στα τηλέφωνα του HolyWood Stage
Λεωφ. Βουλιαγμένης 289 (πλησίον σταθμών μετρό Δάφνη και Αγ. Δημήτριος)
Τηλ.: 210 9700418 & 6942657651
Facebook: https://www.facebook.com/holywoodstage.gr
https://www.facebook.com/holywoodstage.gr/events

Leave a Comment