Ο Νίκος Βολάκος στο musicdreams.gr

Ο Νίκος Βολάκος στο musicdreams.gr

Τι ξεχωρίζεις περισσότερο και γιατί θεωρείς κατά τη γνώμη σου ότι ο κόσμος σε ακολουθεί πιστά στις εμφανίσεις σου;

Είναι γεγονός ότι ακροβατώ ανάμεσα στο έντεχνο και λαϊκό προσπαθώντας να εκφράσω βιώματα και μουσικές που χρόνια με έχουν επηρεάσει. Μεγάλωσα με τους δίσκους του Χατζιδάκι στην Ελλάδα και αργότερα ως φοιτητής στην Αγγλία με pop ακούσματα. Σπουδάζοντας στα 14 μου κλασική κιθάρα και πιάνο , άρχισα την διαδρομή μου στη μουσική φτάνοντας το 2015 να γραφώ τα δικά μου τραγούδια και παράλληλα να συνεργάζομαι με φίλους συνθέτες και στιχουργούς. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου αποτυπώνεται στα τραγούδια που παρουσίασα στο διαδίκτυο ( YouTube) , στα τραγούδια που ερμηνεύω στις ζωντανές εμφανίσεις μου και θα παρουσιάσω το 2018 , την συμμέτοχη μου με το τραγούδι «να μ’ αγαπάς» στη συλλογή «Το Νέο Ελληνικό Τραγούδι» της final touch με τους πλέον αξιόλογους ανερχόμενους αλλά και διαχρονικούς καλλιτέχνες, όπως οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Λάκης Παπαδόπουλος (Λάκης Με τα Ψηλά Ρεβέρ), Στέφανος Κορκολής, Νίκος Ζιώγαλας, Γιάννης Γιοκαρίνης, την τελευταία συνεργασία μου με την Ζωή Τηγανούρια που θα παρουσιάσουμε δυο τραγούδια με την δισκογραφική εταιρεία της ZOE MUSIC.

 

Στις εμφανίσεις μου πράγματι υπάρχουν πολλοί φίλοι που με ακολουθούν . θεωρώ ότι υπάρχει μια επαφή με τον κόσμο που αναπτύσσεται μέσα από τα τραγούδια μου και αυτή εξαργυρώνεται με την παρουσία όλο και περισσότερων θαυμαστών. Είναι πολύ ιδιαίτερη η σχέση που αναπτύσσεται με το κοινό στις εμφανίσεις μου , γεγονός που μου δίνει δύναμη να συνεχίσω αυτό το όμορφο μουσικό ταξίδι.

Στις 22 του μήνα θα έχουμε τη δυνατότητα να σε απολαύσουμε στο HOLYWOOD stage . Λίγα λόγια για την συνεργασία σου και τι θα ακούσει ο κόσμος που θα έρθει να σε δει;

ο Xώρος έχει μια θετική αύρα αλλά και η ζεστασιά του Αντώνη που μας υποδέχτηκε ήταν καταλυτική για να αποφασίσω την εμφάνιση μου. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι σημείο αναφοράς πολλών καλλιτεχνικών δρώμενων και αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα νa παρουσιάσω τη δουλεία μου. Εκτός από τα τραγούδια μου, θα ερμηνεύσω μαζί με SAFIKA KADDURA τραγούδια σύγχρονων ελλήνων καλλιτεχνών , αλλά και διαχρονικά τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο.

Μεταξύ των συνεργασιών σου είναι κι αυτή με την Ζωή Τηγανούρια , πως έγινε η επαφή μαζί της;

Η γνωριμία μου με τη Ζωή πρόεκυψε μέσα από μια κοινή μας φίλη που μας έφερε σε επαφή. Αμέσως αναπτύχτηκε μια χημεία με αποτέλεσμα την παρουσία μου σε μια από τις συναυλίες της ‘ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ’ και την δική της παρουσία σε δική μου συναυλία. Η συνεργασία μας ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση δυο τραγουδιών που υπογραφούμε μαζί την μουσική και τους στίχους η Ματίνα Καρελιώτη και θα παρουσιάσουμε σύντομα από την δισκογραφική εταιρεία ZOE MUSIC. Εδώ θέλω να τονίσω πόσο τυχερός είμαι που είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με μια τόσο σπουδαία μουσικοσυνθέτρια όπως η Ζωή Τηγανούρια.

Από τις αρχές του 2015 όπως διαβάσαμε γράφεις μόνος σου τους στίχους των τραγουδιών αλλά και τη μουσική. Τι θεωρείς ότι κάνεις καλύτερα; Ερμηνευτής ή συνθέτης ή στιχουργός;

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πω ότι είμαι καλός στη σύνθεση και το στίχο. Το δυνατό μου σημείο μέχρι σήμερα πιστεύω είναι η ερμηνεία. Έχω πολλά τραγούδια ακόμα στο συρτάρι και κάποια από αυτά τραγουδάω στις εμφανίσεις μου και σύντομα θα παρουσιάσω σε ένα δίσκο.

Τα επόμενα σχέδιά σου;

Τα επόμενα σχεδία μου είναι να παρουσιάσω νέα τραγούδια μέσα από την συνεργασία μου με αξιόλογους μουσικούς και να συνεχίσω τις ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους όπως το HOLYWOOD STAGE.

Leave a Comment