Ο Γιώργος Λάσκαρις στο Music-dreams.gr

Ο Γιώργος Λάσκαρις στο Music-dreams.gr

Πες μας λίγα λόγια για το νέο σου άλμπουμ με τίτλο «Χάρτινες Λέξεις».

– Οι «Χάρτινες Λέξεις» είναι ο δεύτερος προσωπικός μου δίσκος με δέκα αυθεντικά λαϊκά τραγούδια. Κυκλοφορεί από την FM Records σε όλα τα κεντρικά δισκοπωλεία, αλλά και σε ψηφιακη διανομή. Χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση του, σχεδόν δύο χρόνια γεμάτα από έντονες στιγμές οι οποίες δημιούργησαν την παρέα των «Χάρτινων Λέξεων».
Καταρχάς, οι δύο εμπνευστές αυτού του δίσκου, ο στιχουργός Αριστείδης Γιαγιάννος με το λιτό αλλά περιεκτικό στίχο του, και η συνθέτρια Ζωή Μιχάλαρου, με τους γνήσιους λαϊκούς μουσικούς δρόμους της, που μου χάρισαν δέκα τραγούδια ψυχής. Στη συνέχεια, ο ενορχηστρωτής του δίσκου και συνθέτης του τραγουδιού «Σκληρή και Άδικη» Ευγένιος Ζαρκάδας, ο σολίστας στο μπουζούκι και συνθέτης του τραγουδιού «Φεύγω» Στέφανος Βρυνιώτης, ο κιθαρίστας Γιάννης Θεολογίτης και μια πλειάδα αξιόλογων και ταλαντούχων μουσικών .

Ποιό είναι το μότο που σε χαρακτηρίζει ;

– «Η παρέα είναι που μετράει»…
Στις live εμφανίσεις μου, Θέλω οι συνεργάτες μου κι εγώ να γινόμαστε μια παρέα με όλους όσους έχουν έρθει και μας έχουν τιμήσει. Είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή, να βλέπω τα συναισθήματα έντονα στα πρόσωπα του κόσμου, να χαμογελάμε με τη χαρα τους, να δακρύζουμε με τη στενοχώρια τους.
Μπορεί να ακούγεται λίγο ρομαντικό, Αλλά είναι η αλήθεια.

 
Τι σημαίνει επιτυχία για σένα; Μέχρι που μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να φτάνει καλλιτεχνικά/δημιουργικά;

– Επιτυχία για μένα είναι να ερμηνεύω τραγούδια που ο κόσμος τα αγαπάει όσο κι εγώ, τα τραγουδάει και τα επιλέγει για να «ντύνει» διάφορες στιγμές της ζωής του. Εάν αυτός ο κόσμος που τώρα χωράει σε ένα μαγαζί, έρθει η στιγμή που μπορεί να γεμίσει ένα ολόκληρο στάδιο, τι να πω… με το καλό να γίνει και να το ζήσω με όλη μου την καρδιά !!

Μελλοντικά σχέδια ;

– Πριν λίγες ημέρες ολοκλήρωσα τις εμφανίσεις μου στην «Ερωφίλη», που με φιλοξενούσε Παρασκευή και Σάββατο για 5 ολόκληρους μήνες. Ήδη έχω κλείσει ημερομηνίες για έκτακτες εμφανίσεις εντός και εκτός Αθήνας, και από το Σάββατο 1 Απριλίου και για κάθε Σάββατο, είμαι στο «Garage Bar» στο Ελληνικό.
Συγχρόνως ετοιμάζω τον επόμενο δίσκο μου. Περισσότερες λεπτομέρειες όμως, πιο μετά, όταν ωριμάσει λίγο η όλη διαδικασία. Μέχρι τότε, αφιερώνω σε όλους σας τις «Χάρτινες Λέξεις» και σας περιμένω την Πέμπτη 20 Απριλίου στο «HolyWood» (Λ.Βουλιαγμένης 289, Άγιος Δημήτριος), να τις τραγουδήσουμε στην πρώτη τους επίσημη παρουσίαση !

Leave a Comment