Ο Άρης Βλάχος και η Αναστασία Εδεν στο musicdreams.gr

Ο Άρης Βλάχος και η Αναστασία Εδεν στο musicdreams.gr

Πες μου λίγα λόγια για την μουσική σας παράσταση στο Holywood Stage την Κυριακή 27 Νοεμβρίου;

 Ο πυρήνας της παράστασης είναι ο έρωτας. Ο έρωτας μεταφρασμένος σε μουσική και λόγο, ένας ύμνος στη χαρά της ζωής που έρχεται σε αντιδιαστολή με τον θάνατο και την σήψη που ζούμε στις μέρες μας. Θα ακουστούν τραγούδια από την νέα μας δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Άρη Βλάχου και στίχους του Μάνου Ελευθερίου καθώς και άλλα γνωστών δημιουργών υποστηριζόμενα από μια πενταμελή  electro-jazz band.

01«Αυτά τα χείλη», το δεύτερο τραγούδι σας με τον Άρη και τον κ. Ελευθερίου μετά «Του έρωτα όλα τα φίλτρα» που γίνεται και παράσταση. Νιώθεις ικανοποιημένη; Και πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μιας ολοκληρωμένης παράστασης για σένα;

Είναι μια σπάνια συγκυρία αυτή. Μαζί με τον Άρη ανακαλύψαμε κρυμμένες πτυχές της δημιουργικής μας φύσης και δύναμης. Οι στίχοι του Μάνου Ελευθερίου μας έδειξαν τον τρόπο. Νιώθω ικανοποιημένη, απόλυτα ασφαλής και ανυπομονώ να βρεθούμε στη σκηνή! Είμαστε μαζί με τον Άρη σε ένα καλοδουλεμένο μουσικό έργο και το μόνο που θέλω είναι να φανερωθεί αυτός ο μαγικός κόσμος στο κοινό που θα έρθει να μας δει.

Μια ερμηνεύτρια οφείλει να εκπέμπει ερωτισμό και θεατρικότητα στη σκηνή ή αυτό αποδυναμώνει τελικά ένα τραγούδι;

Ο ερωτισμός για μένα είναι απαραίτητος στην τέχνη, η δημιουργία είναι ερωτική πράξη. Ο καλλιτέχνης ερωτεύεται το 01έργο του και κατ’ επέκταση το κοινό, που αν όλα είναι άκρως ερωτικά, ανταποδίδει με τη σειρά του. Το παν είναι ο λόγος που σε οδηγεί, η σκέψη καλό είναι να εξαφανίζεται την ώρα της παράστασης. Το κείμενο μπορεί να οδηγήσει από μόνο του το συναίσθημα με την αλήθεια ως σπουδαιότερο εκφραστικό μέσο.

Έχεις συνεργαστεί στο παρελθόν με πολλούς γνωστούς και αξιόλογους καλλιτέχνες και έχεις ενταχθεί σε καλλιτεχνικές ομάδες. Πως είναι να λειτουργείς εκτός κάποιου συγκεκριμένου σχήματος; Είναι όλα αλλιώς;

Είμαι πιο απελευθερωμένη και έχω περισσότερο χώρο και χρόνο στη διάθεση μου, αλλά ο κώδικας είναι κοινός. Μια μουσική παράσταση είναι ομαδική δουλειά, το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα απαιτεί τον κόπο των μουσικών, του τραγουδιστή, του συνθέτη, των τεχνικών και πολλών ακόμη ανθρώπων.

Ποιά ευχή σου θα ήθελες να πραγματοποιηθεί;

Να έχω δύναμη και υγεία για να συνεχίσω.

01Να μιλήσουμε λίγο και με τον Μαέστρο,καλησπέρα Άρη

Καλησπέρα σας

Είσαι ο μόνιμος μαέστρος του Σταμάτη Κραουνάκη. Μιλάμε για μια φιλική σχέση πια;

Με τον Σταμάτη μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας έχουμε δημιουργήσει μια σχέση φιλίας η οποία στηρίζεται στην εκτίμηση και τον αλληλοσεβασμό. Αυτό μας βοηθάει  πολύ και σε επαγγελματικό επίπεδο αν και έχουμε πάντα εντάσεις και λύσεις, έτσι είναι οι υγιείς σχέσης όμως.

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει το πρώτο σας CD με την Αναστασία Έδεν από την Cobaltmusic, σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία και τι σε έκανε να γράψεις για τη φωνή της Αναστασίας;

Τι καλύτερο θα μπορούσα να έχω για να πάρουν σάρκα και οστά τα τραγούδια μου από μια φωνή που αντιπροσωπεύει απόλυτα την εποχή μας! Ήμουν τυχερός σ’ αυτό διότι στις μέρες μας έχουν γίνει όλοι τραγουδιστές αλλά τελικά δύσκολα βρίσκεις  κάτι ουσιαστικό και διαφορετικό. Αυτό το έχει η Αναστασία 100% και το εκμεταλλεύτηκα στο έπακρων για να πω την αλήθεια, όσο αφορά τις ενορχηστρωτικές μου φαντασιώσεις αυτή η φωνή μου επιτρέπει τα πάντα διότι δεν περιορίζεται σε ένα συγκεκριμένο είδος ή ύφος αλλά καλύπτει ένα μεγάλο εύρος  διαφορετικών μουσικής ειδών και αυτό δημιουργεί ποικιλομορφία, κάτι που μ’ αρέσει πολύ στην μουσική μου. Όσο αφορά την συνεργασία μας  με τον κ. Μάνο, όπως συνηθίζω να τον αποκαλώ, στηρίζεται καθαρά σε μια φιλική και αληθινή σχέση αλληλοεκτίμησης , κάτι σαν ένα μικρό μαγικό που συμβαίνει στα παραμύθια, έτσι ήρθε κι αυτός στην ζωή μας να μας ανάψει το φαναράκι μέσα στην σκοτεινιά και να μας πει «από ‘δω…».

Τι είναι αυτό που θα μας παρουσιάσετε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Holywood Stage;01

Ένα μοντέρνο μουσικό θέαμα με κεντρικό του άξονα τον έρωτα. Η Αναστασία μας απογειώνει με τις απίστευτες φωνητικές της ικανότητες και ο Μάνος μας ταξιδεύει με τον λόγο του. Όλο αυτό πλαισιωμένο και ενορχηστρωμένο από μια μπάντα με πνευστά έγχορδα και ηλεκτρισμό!  Είναι μια παράσταση-άνοιγμα προς το μέλλον και την πρωτοπορία.

Σε καιρούς πολιτικών εντάσεων αλλάζει η σημασία του έρωτα;

Ναι, ισχυροποιείτε! Γίνετε πιο αναγκαίος από ποτέ νομίζω, είναι κάτι σαν αντίδοτο σ’ αυτό που ζούμε. Μα άλλωστε πιστεύω βαθιά πως το πρόβλημα είναι ότι οι πολιτικοί μας είναι anti-sexual, γι’ αυτό τα τραβάμε όλα αυτά, δεν είναι ολοφάνερο? Αλλοίμονο αν αφεθούμε σ’ αυτή την σήψη και τον θάνατο που μας περιβάλει και μας επιβάλει η εποχή μας. Ο έρωτας είναι το πιο ωραίο και εξωπραγματικό όπλο του ανθρώπου, ας το χρησιμοποιήσουμε!   

Ποια ευχή σου θα ήθελες να πραγματοποιηθεί;

Όταν βλέπω δίπλα μου παιδάκια να πεινάνε φτύνω τον εαυτό μου και την παραμορφωμένη, κτηνώδης και ανάπηρη κοινωνία μας. Θα μπορούσε να μην υπάρχει αυτό?

Leave a Comment