Ο Αλέξης Καπνίτης στο music-dreams.gr

Ο Αλέξης Καπνίτης στο music-dreams.gr

Συναντήσαμε τον Αλέξη Καπνίτη και μιλήσαμε για τη μουσική του,τις δυσκολίες του χώρου καθώς και που μπορούμε να τον απολαύσουμε.

Αναλυτικά η συνέντευξη
Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική;

Η ενασχόλησή μου με την μουσική ξεκίνησε εντελώς τυχαία. Είχα αρκετούς φίλους μουσικούς οι οποίοι μου κόλλησαν το μικρόβιο και με παρακίνησαν. Τότε δεν πίστευα ότι θα τα καταφέρω αλλά όταν κάποια στιγμή έπιασα την πρώτη μου κιθάρα στα χέρια μου κατάλαβα ότι η μουσική είναι το πάθος μου! Στην αρχή ξεκίνησα απλά να την γρατζουνάω και να δημιουργώ δικούς μου ήχους, ταυτόχρονα μπήκε στη ζωή μου και το τραγούδι και όλο αυτό έγινε τρόπος ζωής. Έτσι έφτασα στο σήμερα σε αυτό το επίπεδο, αν και πιστεύω ότι έχω ακόμα πολλά να μάθω και να δώσω.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι πιο εντατικά με το τραγούδι;

Πιο εντατικά με το τραγούδι ξεκίνησα στα 17 μου.  Ήταν σε μια πολιτιστική εκδήλωση του σχολείου όπου εκεί έκανα το πρώτο βήμα να ζητήσω από τους φίλους μου να ανέβω στην σκηνή να πω ένα τραγούδι. Και κάπως έτσι μαγεύτηκα και πήρα δύναμη να συνεχίσω!

Αντιμετώπισες κάποιες δυσκολίες με την επιλογή σου να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Θεωρώ ότι ο χώρος της μουσικής είναι αρκετά δύσκολος. Και εγώ όπως και πολλοί νέοι καλλιτέχνες έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες. Αυτό είναι όμως που με πεισμώνει και με κάνει να μη σταματάω να προσπαθώ να το εξελίξω, είναι κάτι σαν πρόκληση για μένα. Ο χώρος χρειάζεται γερό στομάχι αλλά με υπομονή και επιμονή και κυρίως αγάπη για την μουσική δε το βάζω ποτέ κάτω.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να προωθήσει την δουλειά του;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να προωθήσεις την δουλειά σου μόνος σου. Δυστυχώς χρειάζεται να υπάρχει κάποιο οικονομικό υπόβαθρο το οποίο θα βοηθήσει να κινηθείς στα πρώτα σου βήματα. Βέβαια θα πρέπει να βρεθούν και οι κατάλληλοι άνθρωποι οι οποίοι θα πιστέψουν σε σένα και θα σε βοηθήσουν. Όμως υπάρχουν και οι εκμεταλλευτές που σε κάνουν να απογοητεύεσαι.

Υπήρξε κάποιος καλλιτέχνης που αποτέλεσε πρότυπο για σένα;

Ναι υπήρξε και αυτός είναι ο Σάκης Ρουβάς. Είναι ένας καλλιτέχνης που θαυμάζω γιατί με  το ταλέντο του κατάφερε να φτάσει πολύ ψηλά. Θα ήταν μεγάλη στιγμή για μένα να καταφέρω να συνεργαστώ μαζί του  στο μέλλον.

Ποιά πιστεύεις ότι είναι τα 01στοιχεία που πρέπει να συνθέτουν έναν επιτυχημένο τραγουδιστή σήμερα;

Είναι το λεγόμενο «πακέτο» το οποίο θα πρέπει να αποτελείται πέραν από την εμφάνιση και το ταλέντο, από  μουσική νοοτροπία, την πειθαρχεία και πολύ αγάπη για αυτό που κάνεις.

Τι είναι αυτό που σε εξιτάρει περισσότερο στο επάγγελμα του τραγουδιστή;

Ότι υπάρχει ένα δημιουργικό άγχος από το οποίο ουσιαστικά τρέφεται ένας καλλιτέχνης. Και ο κόσμος… Ο κόσμος είναι αυτός ο οποίος θα έρθει να σε ακούσει, θα σε αγκαλιάσει με την αγάπη του και θα σε ακολουθεί στα βήματα της καλλιτεχνικής σου πορείας.

Γενικά τι είναι για σένα η μουσική;

Για μένα η μουσική είναι όλη μου η ζωή, είναι τρόπος έκφρασης. Δε θα μπορούσα να με φανταστώ χωρίς να τραγουδάω και να μην επικοινωνώ με τον κόσμο.

Πως ονειρεύεσαι στο μέλλον την εξέλιξη της πορείας σου στο χώρο της μουσικής;

Καταρχήν δε μου αρέσει να ονειρεύομαι θέλω να πατάω σταθερά στα πόδια μου. Ο χώρος όπως ανέφερα και πριν είναι πολύ δύσκολος για να εισχωρήσεις και να ορθοποδήσεις χρειάζεται και η κατάλληλη βοήθεια από γνώστες της μουσικής.

Ποιό είναι το σημαντικότερο μάθημα που διδάχτηκες από τη μέχρι τώρα καλλιτεχνική σου πορεία;

Η οργάνωση, η πειθαρχεία, η θέληση και ο αγώνας και κυρίως να μην εμπιστεύομαι τόσο εύκολα κάποιον, γιατί όπως πολλοί καλλιτέχνες έχουμε φάει έχουμε φάει πολλά χαστούκια από κάποιους ανθρώπους που τον περικλείουν.

Τι είδος μουσικής τραγουδάς;

Κατά βάση pop-rock

Εμφανίζεσαι κάπου αυτήν την περίοδο; Που θα μπορούσαμε να σε ακούσουμε;02

Γενικά κάνω λίγες εμφανίσεις μέσα στο χρόνο.  Τώρα ένα πρόσφατο live που θα ακολουθήσει είναι στις 16 Οκτωβρίου στην μουσική σκηνή Holy Wood Stage στον Άγιο Δημήτριο. Είναι ένας υπέροχος χώρος,  όπου οι άνθρωποι   μας εμπιστεύεται και εμείς την θεωρούμε σαν το σπίτι μας.

Πέρα από την μουσική-τραγούδι ασχολείσαι και με κάτι άλλο;

Ναι φυσικά είμαι ελεύθερος επαγγελματία.  Έχω ένα ψητοπωλείο. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι δικό μου και να διευθύνω την δική μου επιχείρηση.

Πες μας κάτι για την επιχείρησή σου;

Είναι ένα ψητοπωλείο- ταβέρνα, ένα ζεστός χώρος με ωραίο ποιοτικό  φαγητό,  ιδανικό να φιλοξενήσει όλες τις ηλικίες και όλες τις παρέες. Ονομάζεται «Η ΚΑΡΠΟΥ» και βρίσκεται στην στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Κάρπου 36 κοντά στο μετρό του Αγίου Ιωάννη.

Αν έπρεπε να ασχοληθείς με ένα από τα δυο, τι θα επέλεγες; Την μουσική ή την επιχειρηματικότητα;

Δεν χρειάζεται να επιλέξω και θα έμπαινα ποτέ σε αυτό το δίλημμα. Και οι δύο χώροι έχουν να κάνουν με την άμεση επικοινωνία με τον κόσμο. Πιστεύω ότι μπορώ να συνδυάσω και τα δύο. Η επιχείρηση σχετίζεται περισσότερο με λόγους βιωσιμότητας, ενώ η μουσική για μένα δεν είναι επάγγελμα είναι αγάπη.

Ποια είναι γενικότερα τα μελλοντικά σου σχέδια;

Να κάνω πιο ουσιαστικά βήματα στο χώρο της μουσικής χωρίς να εγκαταλείψω την επιχείρησή μου.

 

 

Leave a Comment