Οι Minor Protest στο musicdreams

Οι Minor Protest στο musicdreams

Οι Minor Protest στο MD. Το νέο μουσικό σχήμα της Παρασκευής Λεβεντάκου , που έρχεται να πειραματιστεί σε ροκ κυρίως ήχους, ιδωμένους μέσα από μία μελαγχολική και dark ματιά.

 

Πως προέκυψε το όνομα Minor Protest;

Ουσιαστικά υποδηλώνει το στίγμα της μπάντας, η οποία επιλέγει κυρίως minor μουσικά κομμάτια (κομμάτια δηλαδή που μουσικά ανήκουν στην μινόρε κλίμακα και που από άποψη διάθεσης είναι μελαγχολικά και συναισθηματικά).To Protest περικλείει την ανάγκη μας για επανάσταση, για καινοτομία, για πειραματισμό.

03Πως ξεκίνησε η ιδέα του σχήματος αυτού;

Το σχήμα ξεκίνησε ως δική μου ανάγκη να φτιάξω κάτι δικό μου μετά από χρόνια συνεργασιών με άλλα σχήματα και μάλιστα περνώντας από πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Αρκεί να σας πω πως την πρώτη φορά που βρέθηκα στη σκηνή ήμουν μέλος σχήματος που έπαιζε παραδοσιακή μουσική. Από’ κει και πέρα προέκυψαν συνεργασίες που με οδηγούσαν σιγά σιγά στους minor protest.Δεν ήμασταν βέβαια οι φίλοι που αποφασίσαμε να παίξουμε μουσική. Έψαξα να βρω τους μουσικούς που ακούγοντας το όραμά μου για τη μουσική, ήθελαν να συμπορευτούμε. Γι’ αυτό και το σχήμα λειτουργεί δυναμικά με συνεργασίες και αλλαγές στη δομή του. Αυτό που μένει όμως σταθερό είναι το ύφος.

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας στον ήχο και στο ρεπερτόριο;

Οι επιρροές είναι τόσο πολλές και διαφορετικές, όσες και οι μουσικές εμπειρίες καθενός από εμάς. Όπως προανέφερα , συναντηθήκαμε προερχόμενοι από διαφορετικούς δρόμους, γεγονός που έκανε το δημιουργικό κομμάτι άκρως ενδιαφέρον. Υπήρχε όμως ένα δεδομένο: Η αγάπη για  την μελαγχολία στην μουσική. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η μουσική και ο στίχος που περιγράφει τον πόνο, τον έρωτα, το πάθος, την απόγνωση, έχει άλλη δύναμη και ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Γι’ αυτό και θα μπορούσα να πειραματιστώ με την ίδια ευκολία πάνω σε ένα ηπειρώτικο μοιρολόι, αλλά και σε ένα σκληρό ρεμπέτικο, σε μια σύνθεση του Χατζιδάκι, αλλά και σε ένα κομμάτι των Portishead και των Madrugada. Αυτή τη στιγμή το ρεπερτόριο που παρουσιάζουμε είναι αμιγώς ξένο, αγγλόφωνο για την ακρίβεια, και περιλαμβάνει όλα όσα θα μπορούσαν να είναι το soundtrack ενός δυνατού και γεμάτου εμπειρίες καλοκαιριού. Αν πρέπει να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει alternative rock, triphop, underground, αλλά και pop και soul μουσικές, όλες μέσα από τη δική μας «μελαγχολική ματιά»!

02Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό σας;

Πέρα από το συγκεκριμένο μουσικό ύφος που επιθυμούμε να γίνει το σήμα κατατεθέν μας, νομίζω ο πειραματισμός είναι αυτός που μας χαρακτηρίζει. Σε αυτή τη βάση παντρεύουμε φαινομενικά αταίριαστα στοιχεία , όπως τον ηλεκτρικό ήχο με κλασικά έγχορδα. Να μην παρεξηγηθώ! Υπάρχουν μπάντες που το έχουν κάνει πολλά χρόνια πριν, απλά στην ελληνική μουσική σκηνή δεν συμβαίνει συχνά. Είναι πιο σύνηθες να βλέπεις μπάντες με κλασική ηλεκτρική σύνθεση. Επίσης και από άποψη ρεπερτορίου, διαφοροποιούμαστε αρκετά. Το play list μας δεν αποτελείται από mainstream rock κομμάτια, αλλά από πιο ιδιαίτερες επιλογές.

Μετά από τα επιτυχημένα live σας στην Αθήνα, ποιο είναι αυτό που κρατάτε από τους ακροατές σας;

Τις στιγμές της απόλυτης ησυχίας στον χώρο όταν παιζόντουσαν κάποια κομμάτια. Η ουσιαστική ακρόαση είναι ζητούμενο για μας. Γι’ αυτό και επιλέγουμε μικρούς χώρους για τα live μας, ακόμα και θεατρικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά αισθανθήκαμε την ανάγκη για ένα άνοιγμα! Ένα πιο ηχηρό παρόν. Γι’ αυτό και το live στις 26 Γενάρη στο “HolyWood” Live Stage.

Η προσέγγισή σας στη μουσική που έχει τις βάσεις της;

Σε δύο πράγματα: Πρώτον στο να έχει πρωτεύοντα ρόλο η μουσική! Χωρίς φλυαρίες και εντυπωσιασμούς, αλλά με ουσία και εμβάθυνση. Το καλύτερο κομπλιμέντο για μας είναι να μας πει κάποιος ότι άκουσε καλή μουσική. Δεύτερον η ενεργοποίηση του θυμικού. Κάθε κομμάτι να διεγείρει συναισθηματικά τον ακροατή, να του γεννά εικόνα και όνειρο.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;

Η δημιουργία πρωτότυπου υλικού. Και για να είμαι πιο σαφής η προβολή του υλικού αυτού που σιγά σιγά ετοιμάζεται. Αυτό θα πάει την μπάντα ένα βήμα παραπέρα, ίσως και πολλά!!!

Ποιο είναι το ιδανικό σενάριο για σας στην πορεία σας;

Να αφήσουμε κι εμείς το στίγμα μας στον μουσικό χάρτη αυτής της πόλης, μακάρι και άλλων. Να κάνουμε καλή μουσική. Να νιώθουμε πάντα ευτυχείς κάνοντάς την! Όλα τα άλλα θα έρθουν.

 

 

 

Leave a Comment