Συνέντευξη : Μαρία Ιακώβου

Συνέντευξη : Μαρία Ιακώβου

Καλησπέρα Μαρία και ευχαριστούμε πολύ που δέχθηκες τη πρόσκληση μας στο music-dreams.gr

1.Αρχικά θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις μουσικές σου γνώσεις και τι είναι αυτό που σε τράβηξε στη μουσική;
Ξεκίνησα ν’ ασχολούμαι με το τραγούδι εντελώς ερασιτεχνικά, με μόνο στόχο να βγάζω το χαρτζιλίκι μου με έναν ευχάριστο για μένα τρόπο και πολύ αργότερα συνειδητοποίησα την ουσιαστική ανάγκη μου να τραγουδάω, καθώς και ότι δεν επιθυμούσα τίποτα άλλο περισσότερο ως επάγγελμά μου. Είναι μεγάλη αγάπη για μένα το τραγούδι! Όταν λοιπόν το συνειδητοποίησα , ξεκίνησα να το αντιμετωπίζω και με τον σεβασμό που του αρμόζει, οπότε ξεκίνησα μαθήματα τραγουδιού, αλλά και πιάνου και θεωρίας. Στα θεωρητικά και στο πιάνο δεν είχα την υπομονή να προχωρήσω αρκετά, όμως στο τραγούδι ολοκλήρωσα την τεχνική κατάρτισή μου.

2.Μαύρα Mεσάνυχτα:η αρχή της καριέρας σου;η απογείωση ή κάτι άλλο;
Τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» σίγουρα για μένα ήταν το εισιτήριο στη μεγάλη πόρτα της δισκογραφίας και δόξα τω Θεώ η συνέχεια ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου!!

3.Είσαι μια τραγουδίστρια πλήρης, φωνή και εξαιρετική εμφάνιση ,πιστεύεις πως χωρίς τον συνδυασμό των δυο είναι αδύνατο να κάνει κάποιος καριέρα;
Αδύνατο δεν θα το έλεγα, πολύ δύσκολο όμως ναι! Κακά τα ψέματα η εμφάνιση καθορίζει πολλά, όχι μόνο στον δικό μας χώρο, αλλά και σε όλους τους χώρους! Πλέον έχει γίνει δεδομένο , ένα πρόσωπο που προβάλλεται δημόσια, να πρέπει να ξεπερνά κάποια standards στο σύνολό του. Σίγουρα το να συνδυάζεις μια όμορφη εικόνα με ωραίο άκουσμα είναι το ιδανικό, αλλά κατά τη γνώμη μου, όσον αφορά τη μουσική δεν θα έπρεπε να είναι το πρώτο σε προτεραιότητα ζητούμενο.

4.Τελευταία βλέπουμε πολλούς καλλιτέχνες να βγαίνουν από ριάλιτι, τι έχεις να πεις πάνω σε αυτό;
Ψυχραιμία! Αυτό έχω να πω. Έχω περάσει από αντίστοιχο παιχνίδι και γνωρίζω πολύ καλά, πως η πραγματικότητα που ακολουθεί είναι πολύ διαφορετική απ’ αυτή που σχηματίζεται για τους συμμετέχοντες μες το παιχνίδι! Θα πρέπει λοιπόν ο καθένας ξεχωριστά, που σέβεται και αγαπά αυτόν τον χώρο, να μην επαναπαυτεί στις δάφνες που απλόχερα του χαρίζουν κάτω απ’ τις κάμερες, αλλά ν’ ανακαλύψει μόνος του τις αληθινές δυνατότητές του και να τις χειριστεί με σοφία και υπομονή.

5. Είσαι μια νέα καλλιτέχνης,θέλεις να μας μιλήσεις για τον γολγοθά μέχρι να ανέβεις;Τι γίνεται με τις δισκογραφικές;
Για μένα η ιστορία απ’ το ξεκίνημά μου μέχρι να φτάσω να μπω στη δισκογραφία είναι λίγο περίεργη.. Στα πρώτα κιόλας βήματά μου με πλησίασαν πολλές δισκογραφικές εταιρείες , αλλά και πολύ σημαντικοί άνθρωποι αυτοί του χώρου, προκειμένου να μου προτείνουν δισκογραφική δουλειά. Όμως για μεγάλο διάστημα δεν ένιωθα ούτε έτοιμη , αλλά κι εντελώς αναποφάσιστη για το ύφος και την ταυτότητα αυτής. Έτσι όλα αυτά τα αντιμετώπισα πολύ επιπόλαια και ελαφρώς ανεύθυνα! Τα «Μαύρα Μεσάνυχτα» με βρήκαν όταν πλέον ήμουν βέβαιη για το τι ήθελα να κάνω κι ένιωθα έτοιμη να το υποστηρίξω. Οι δισκογραφικές είναι μέρος της μουσικής βιομηχανίας κι ακολουθούν κι αυτές σε μεγάλο βαθμό όλο αυτό το μπέρδεμα που έχει προκύψει, αλλά και τις δυσκολίες που προκαλεί η κρίση. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα γίνει ένα καλό ξεκαθάρισμα..


6.Πάνω σε ποια πρότυπα ήθελες να ακολουθήσεις την καριέρα σου;
Αυτό που προσδοκώ για την καριέρα μου είναι να έχω την υπομονή, την επιμονή και τη σοφία να κάνω τις επιλογές εκείνες για τις οποίες δεν θα μετανιώσω. Και να συνεχίσω να εμπνέω την εμπιστοσύνη στους τόσο καταξιωμένους ανθρώπους που έχουν επενδύσει σ’ εμένα. Είναι σίγουρα μια ευθύνη που με αγχώνει αλλά με κάνει και πιο δημιουργική.
7.Έχουμε δει πολλές φορές τραγουδίστριες να πέφτουν θύματα ανήθικων προτάσεων, σου έχει συμβεί κάτι τέτοιο; Ποια η αντίδραση σου;
Δεν μου έχει συμβεί, δόξα τω Θεώ και αν μου συνέβαινε νομίζω πως η αντίδρασή μου θα ήταν μάλλον ακραία!8.Σε ρεπορτάζ του music-dreams.gr είδαμε πως στις συναυλίες στην επαρχία οι καλλιτέχνες αδιαφόρησαν δίνοντας μια τυπική και σύντομη συναυλία και έφυγαν. Τα mail έπεσαν βροχή στο site μας και ο Νίκος Μουρατίδης κάλεσε τον κόσμο να τους
κράζει, ποια είναι η άποψη σου;

Θεωρώ πως κάθε καλλιτέχνης, όπου κι αν εμφανίζεται και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες έχει υποχρέωση να σεβαστεί και να τιμήσει τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τον απολαύσει.

9.Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;
Με πάρα πολλούς και θα ήταν άδικο να παραλείψω κάποιους !10.Ο κόσμος σβήνει το τσιγάρο και του παίρνουν τα χρήματα με φόρους, στείλε το μήνυμα σου;

Σε εποχές κρίσης φυσικό επόμενο είναι το κράτος να προσπαθεί να δημιουργήσει έσοδα με κάθε τρόπο. Χρειάζεται υπομονή. Κανένα πρόβλημα δεν θα λυθεί ως δια μαγείας χωρίς τη συμμετοχή όλων, όσο επίπονη κι αν είναι αυτή! Όσον αφορά το τσιγάρο και θα το πω ούσα καπνίστρια, μακάρι ν’ ακολουθούσαμε την αυστηρότητα στην επιβολή του μέτρου άλλων ευρωπαϊκών χωρών, γιατί πραγματικά συμβάλλει στην καλή υγεία! Ακόμα κι εγώ, σ’ ένα πρόσφατο ταξίδι μου στο εξωτερικό, παρασύρθηκα από μη καπνιστές και μείωσα τη συχνότητα καπνίσματος στο ¼! Και τελικά δε μου στέρησε στο παραμικρό την απόλαυση οποιασδήποτε δραστηριότητας που είχα συνδυάσει με αυτό.

11.Πως είναι η Μαρία στη καθημερινότητα της;

Είναι απλά η Μαρία! Που θα δει τους φίλους της, θα κάνει τη γυμναστική της , θα χαζολογήσει στο internet, θ’ ασχοληθεί με το σπίτι και διάφορα χόμπι της! Όλα αυτά όμως είναι ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο που μου προσφέρει η δουλειά μου. Είμαι λίγο εργασιομανής και μου αρέσουν πολύ οι περίοδοι στις οποίες είμαι τόσο απασχολημένη που δεν προλαβαίνω ούτε να κοιμηθώ ούτε και να φάω!


12.Πόσο επικύνδυνα είναι ΄΄Τα μαύρα μεσάνυχτα΄΄ σαν ωράριο εργασίας;
Όσο επικίνδυνες είναι και οι πρώτες πρωινές ώρες! Έχω ακούσει σημεία και τέρατα σε εργασιακούς χώρους υπεράνω υποψίας! Δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της «νύχτας»! Για μένα δεν είναι θέμα ωραρίου αλλά καθαρά θέμα επιλογών.

12α)Υπάρχει κάποιο γεγονός που έχει συμβεί και σε έκανε να σκέφτεσαι να σταματήσεις το τραγούδι;
Η σχέση μου με το τραγούδι είναι σχέση έρωτα και αγάπης κι όπως σε κάθε ανάλογη σχέση που δοκιμάζεται στο χρόνο, έχουν υπάρξει πολλές στιγμές που φτάσαμε στα πρόθυρα του χωρισμού. Αλλά οι αληθινές αγάπες αντέχουν στον χρόνο!
13.Τι ετοιμάζεις δισκογραφικά;

Σε συνεργασία με τον παραγωγό μου και συνθέτη και των δύο πρώτων album μου Κυριάκο Παπαδόπουλο, είμαστε στη διαδικασία να βρούμε το τραγούδι που θ’ ακολουθήσει και στη συνέχεια μπαίνουμε στο στούντιο για να το χτίσουμε απ’ την αρχή!
14.Που μπορούμε να σε απολαύσουμε την νέα σεζόν;
Μόλις ολοκλήρωσα τις εμφανίσεις μου στο Fix Live στη Θεσσαλονίκη με τον Β.Καρρά, την Ε.Κοκκίνου και τους Αλχημιστές και αρχές Φλεβάρη συνεχίζουμε όλοι μαζί, στην Αθήνα πλέον, στο Teatro.
15.Το site μας δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες έχεις ξεχωρίσει κάποιον που να σου αρέσει;
To πρώτο όνομα που έρχεται πάντα στο νου μου, είναι του φίλου μου Κωνσταντίνου Γαλανού! Θαυμάζω πολύ τη φωνή του, αλλά και το ταλέντο του στο να γράφει τραγούδια, είτε τη μουσική , είτε τους στίχους, καθώς επίσης μ’ αρέσει πολύ και το ύφος της δουλειάς του.
16.Τι συμβουλή δίνεις στους νέους καλλιτέχνες;
Να συντηρούν ακλόνητη την αγάπη τους για το τραγούδι, να έχουν γερό στομάχι και τα μάτια τους ανοιχτά, να είναι εργατικοί και να κρατάνε τα πόδια τους γερά κολλημένα στη γη!


Μαρία σε ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ότι κάνεις. Το Musicdreams.gr θα είναι δίπλα σου.
Να είστε πάντα καλά! Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!

Συνέντευξη: Τασίνας Αλέξανδρος

Leave a Comment