Συγκλονιστικό! Βρήκε μετά από 76 χρόνια τα τρία παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει από λάθος στον πόλεμο!

Συγκλονιστικό! Βρήκε μετά από 76 χρόνια τα τρία παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει από λάθος στον πόλεμο!

Μετά από 76 χρόνια ο Μάρτιν, ο οποίος ζει στη Φλόριντα, μίλησε με τον Μπρούνο, τη Μαφάλντα και την Τζουλιάνα Ναλντί, που ήταν τότε 7, 6 και 3 ετών, αντίστοιχα, όταν συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο ιταλικό χωριό Μοντερέντσιο κοντά στην Μπολόνια.

Ο 96χρονος Αμερικανός Μάρτιν Άντλερ, στρατιώτης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκπλήρωσε το όνειρό του βρίσκοντας τα τρία μικρά παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει το 1944 στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, αφού δημοσίευσε μια παλιά φωτογραφία σε έναν ιστότοπο βετεράνων.

Ο Μάρτιν Άντλερ θυμάται με κάθε λεπτομέρεια εκείνο το φθινόπωρο του 1944 που ήταν μαζί με έναν άλλο στρατιώτη, τον Τζον Μπρόνσκι: «Επικρατούσε νεκρική σιγή, δεν ξέραμε αν οι Γερμανοί είχαν πραγματικά αποσυρθεί ή αν μας περίμεναν κρυμμένοι για να μας παγιδεύσουν».

«Μπήκαμε στο σπίτι. Υπήρχε ένα μεγάλο καλάθι, με περίεργους θορύβους να βγαίνουν μέσα από αυτό. Εγώ και ο Τζον είχαμε ήδη το δάχτυλό μας στη σκανδάλη, έτοιμοι να πυροβολήσουμε. Θα μπορούσε να ήταν Γερμανοί» αφηγήθηκε.

«Bambini, bambini» («Παιδιά, παιδιά») φώναξε ξαφνικά μια Ιταλίδα μητέρα. Στη συνέχεια, τα τρία παιδιά της βγήκαν έξω από το καλάθι.

Ο στρατιώτης απαθανάτισε τη στιγμή, τραβώντας μια φωτογραφία μαζί με τα τρία παιδιά. Προηγουμένως, η μητέρα ζήτησε να φορέσουν τα καλύτερά τους ρούχα.

«Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή των αναμνήσεών μου από αυτήν την κόλαση του πολέμου», περιγράφει ο Μάρτιν Άντλερ, του οποίου η κόρη, Ρισέλ, δημοσίευσε για πρώτη φορά την παλιά φωτογραφία σε έναν ιστότοπο Αμερικανών βετεράνων με την ελπίδα να εντοπίσει τα παιδιά, παρόλο που ο πατέρας της δεν θυμόταν την πόλη και τελικά κατάφερε να τους ανταμώσει και να φωτογραφηθούν πάλι μαζί!

The post Συγκλονιστικό! Βρήκε μετά από 76 χρόνια τα τρία παιδιά που παραλίγο να σκοτώσει από λάθος στον πόλεμο! appeared first on Usay.gr.

ΠΗΓΗ usay.gr

Leave a Comment