Βασίλης Λέκκας-Αφιέρωμα στους Κορυφαίους Ελληνες Συνθέτες

    
  ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ  6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012         ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
        ΒΕΡΟΙΑ  7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012          
 ‘ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ’
Μυθολογία
Μεγάλο Αφιέρωμα στους Κορυφαίους Ελληνες Συνθέτες
ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ
Ερμηνεύει ο
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ
Με την εννεαμελή Ορχήστρα Ωδών

Συμμετέχει
ΜΙΚΤΗ, ΝΕΑΝΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ
Παίζουν οι μουσικοί :
l Γιάννης Φιλιππουπολίτης – Πιάνο, Ακορντεόν l Στάθης Σαββίδης – Μπουζούκι, Τζουράς, Μπαγλαμάς l Κώστας Βέττας – Μπουζούκι, Μαντολίνο lΑντώνης Κουμανδράκης – Ακουστική Κιθάρα lΑπόστολος Τσαρδάκας – Βιολί, Ακουστική Κιθάρα, Μπαγλαμάς l Μιχάλης Πιπέρκος – Κλαρινέτο, Φλάουτο lΣοφία Μαυρογενίδου – Φλάουτο l  Κώστας Ματσίγκος       – Μπάσο      lΓιάννης Ιωαννίδης – Τύμπανα, Κρουστά
ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΤΗΣ ΜΚΟ ‘ΚΛΙΜΑΚΑ’
Στη φορτισμένη χρονική συγκυρία, οι διαχρονικές μελωδίες των κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, μπολιασμένες με τους στίχους των μεγάλων ποιητών, φαντάζουν επίκαιρες όσο ποτέ. Το κοινωνικό τραγούδι, με το συνειδησιακό του αποτύπωμα, ενώνει γενεές μέσα από την εκφορά του, καλώντας τον ακροατή να επαναπροσδιορίσει τα κριτήρια της ακρόασης. Μία μουσική παράσταση, εκτός συμβατικών και πρόσκαιρων καλλιτεχνικών προτύπων, βασισμένη στο έργο των δημιουργών που πλάθουν τη νεότερη μυθολογία του τόπου μας. Ενα καλλιτεχνικό γεγονός που τροφοδοτεί τη σκέψη και πυροδοτεί την αισιοδοξία.
Ο Βασίλης Λέκκας με τη βιωματική ερμηνεία του, είναι ο ιδανικότερος εκφραστής των έργων αυτών. Για περισσότερα απο 30 χρόνια ταξιδεύει στον κόσμο, άρρηκτα συνδεδεμένος με το όνομα και το έργο των συνθετών, με στόχο τη μετάδοση του οικουμενικού ρόλου του Ελληνικού λόγου και της μουσικής. Οι εκπληκτικές φωνητικές του δυνατότητες σε συνδυασμό με τη γνώση και την τεχνική κατάρτιση του επιτρέπουν να διευρύνει τα όρια του ερμηνευτή, τραγουδώντας χαρισματικά το ευρύτερο ελληνικό μουσικό τοπίο που περιλαμβάνει το πολύμορφο σύγχρονο, το λαϊκό, το δημοτικό καθώς και το ρεμπέτικο τραγούδι.
Συνοδοιπόροι στο ταξίδι εννέα δεξιοτέχνες μουσικοί που αποτελούν την Ορχήστρα Ωδών, οι οποίοι αποδίδουν με ένταση τη διαχρονική αξία των μελωδιών.
Οπλισμένη με τα συστατικά που συνθέτουν τον σύγχρονο Ελληνικό πολιτισμό, η  Μυθολογία θα περιοδεύσει απ’ άκρη σ’ άκρη, για να ενώσει τις φωνές των ανθρώπων με τη ρίζα της καταγωγής.
Τιμή Εισιτηρίου – Ωρα Εναρξης
                                                    € 15      21.00μμ
Προπώληση / Κρατήσεις Θέσεων :
ΚΕΠΑ Βέροιας. Τηλ : 23310 78100, Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών : 23820 84381
Παραγωγή :
Mars Nova Εταιρία Πολιτισμού

Leave a Comment