Αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν την πλατεία Βαρνάβα

Αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν την πλατεία Βαρνάβα

Η νεοσύστατη Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ανέλαβε δράση και μέλη της περικύκλωσαν πριν από λίγο την πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι προκειμένου να αποθαρρύνουν τους εκατοντάδες νέους που συνωστίζονται κάθε βράδυ.

Τις εικόνες ασυδοσίας στην πλατεία Βαρνάβα που κάνουν το γύρο των σόσιαλ μίντια κάθε βράδυ με τους εκατοντάδες θαμώνες και επισκέπτες να διασκεδάζουν παρά τις ισχύουσες απαγορεύσεις ελέω Covid-19, επιχειρεί να διαγράψει η Ελληνική Αστυνομία στέλνοντας την Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ) της ΕΛ.ΑΣ. που αποτελείται από περίπου 50 νέους αστυνομικούς με σφυρίχτρες και χωρίζεται σε διμοιρίες των 10-12 ατόμων. Τα μέλη της ΟΔΟΣ φοράνε όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το protothema.gr. ειδικές στολές και έχουν λάβει εντολή να μην αφήσουν κανέναν να περάσει στο εσωτερικό της πλατείας, εκεί όπου συνωστίζονται καθημερινά κυρίως νέοι πολίτες. Χαρακτηριστικό των ελέγχων που γίνονται είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις σταματούν μέχρι τους διανομείς φαγητού.

Η ΟΔΟΣ είναι η πρώτη «γραμμή άμυνας» σε περιπτώσεις αντίδρασης στις προτροπές των αστυνομικών και επεισοδίων και η σημερινή παρουσία τους στη πλατεία Βαρνάβα έχει σκοπό να αποθαρρύνει τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται όπως προαναφέραμε κάθε βράδυ. Βέβαια η πλατεία Βαρνάβα δεν είναι ο μοναδικός πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ αφού κόσμος συγκεντρώνεται από το Καλλιμάρμαρο, μέχρι την Καισαριανή, το Κολωνάκι και τα Εξάρχεια και όχι μόνο.

«Λαοθάλασσα» κάθε βράδυ στην πλατεία

Απίστευτες είναι οι εικόνες των τελευταίων ημερών από την πλατεία Βαρνάβα όπου δεκάδες νέοι συνωστίζονταν ο ένας πάνω στον άλλο και διασκέδαζαν με αλκοόλ και μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής κάθε βράδυ, κυρίως νεαροί, αψηφώντας το κίνδυνο και παραβιάζοντας τα μέτρα αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας έκαναν πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

The post Αστυνομικές δυνάμεις φρουρούν την πλατεία Βαρνάβα appeared first on Usay.gr.

ΠΗΓΗ usay.gr

Leave a Comment